Gå direkt till brödtext

Bild: SRF:s logotyp  

SYNSKADADES RIKSFÖRBUND

Början av brödtext.

Nyheter

Här hittar du nyheter som har med föreningens verksamhet att göra eller som är av intresse för synskadade i Skellefteå.
Visar sida 1 av totalt 1.

Ombyggnationer kring det blivande kulturhuset (28 december 2018 kl. 10:21)

Det pågår som ni vet ett stort byggnadsarbete runt blivande kulturhuset. Det här ställer till det en del för förbipasserande. Därför är det bra att hålla sig informerad så att man kan välja rätt väg eller helt undvika området.

Kommunen använder följande kanaler för information om bygget, avstängda vägar osv:

- E-post till närboende/verksamheter, blåljus, kontaktpersoner för större nätverk (t.ex. RÅFF referensgrupp).
- Driftinfo på Kommunwebben. Här försöker kommunen uppdatera med det viktigaste och berätta om vad som händer några veckor framåt. Inom bygget ändras ofta tidsplanen pga. väderlek, försenade leveranser osv, så här kan det periodvis komma många uppdateringar om samma sak.
- Störnings-SMS till synskadade. Kundtjänst skickar ut samma dag som avstängningen sker.
- Skellefteå kommuns Facebook-sida för saker som kommunen vill lyfta lite extra och tycker är bra att många får vetskap om. I inläggen hänvisas ofta läsaren till driftinfosidan om kulturhusbygget för mer information.

Förutom det finns även skyltar, trottoarpratare och väganvisningar på plats runt bygget.

Ledsagning nu även på Skellefteå busstation (22 augusti 2017 kl. 15:22)

Vid flera busstationer och resecentrum i Västerbotten finns det kostnadsfri ledsagning i kollektivtrafiken för personer med funktionsnedsättning eller särskilda behov. Ledsagningen innebär hjälp att ta sig från en fast mötesplats vid stationen till bussen/tåget, hjälp att byta mellan fordon och hjälp att stiga av och ta sig till en fast mötesplats.

Det är två år sedan ledsagning i kollektivtrafiken startades upp vid Norrlands universitetssjukhus kopplat till tågstationen Umeå Östra. Sommaren 2016 infördes ledsagning vid Vasaplan och vid Umeå busstation med koppling till tågen. Sedan tidigare har Norrtåg och SJ ledsagning vid stationerna i Vännäs, Vindeln, Umeå C, Bastuträsk och Jörn. Det finns också på många andra ställen i Sverige. Nu tar vi ett steg till!

Från och med måndagen den 21 augusti 2017 kan du börja boka ledsagning till, från och mellan regionbussarna vid Skellefteå busstation. Den 21 augusti flyttade regionbusstrafiken i Skellefteå från Trädgårdsgatans gamla busstation till den nya platsen på Södra järnvägsgatan. 

Vid Skellefteå nya busstation på Södra Järnvägsgatan 35 kan du få ledsagning
∙  När du ska resa med en regionbuss
∙  När du ska stiga av en regionbuss
∙  När du ska byta mellan regionbussar

Med ett samtal beställer du all ledsagning för din resa, senast 24 timmar före. Kolla upp på förhand vilken buss- eller tågtur du vill åka med. Sedan, om du ska börja din resa med buss, ringer du Reseservice på telefonnummer 0771-25 10 20. Om du ska börja din resa med Norrtåg så ringer du 0771-444 111. Om du ska börja din resa med SJ så ringer du 0771-75 75 75. 

För mer information om hur man bokar och vad som gäller, se denna sida på Länstrafikens hemsida:
http://www.tabussen.nu/lanstrafiken/bra-att-veta/ledsagning/

Förslag till verksamhetsplan (16 mars 2017 kl. 14:07)

Nu finns styrelsens förslag till verksamhetsplan för 2017 att hämta på hemsidan. Du hittar den under Dokument.

Verksamhetsberättelse (28 februari 2017 kl. 12:47)

Nu finns föreningens verksamhetsberättelse för 2016 upplagd i avdelningen Dokument.

Ledsagningsprojekt vid NUS i Umeå (23 oktober 2014 kl. 10:59)

Landstinget i Västerbotten har avsatt pengar för ett projekt med att utbilda ledsagare vid NUS som ska finnas till hands för alla som behöver hjälp med
ledsagning inom sjukhuset, men också till och från tåg/bussar. Flera personer är utbildade av bl.a. folk inom SRF, men även av andra funktionshindersorganisationer.
Ännu så länge kan man boka dessa via taxi eller i receptionen i centralhallen. Tanken är dock att man ska kunna ringa och boka via ett särskilt telefonnummer. Dock är allting på försök ännu och en utvärdering kommer att ske i januari. Detta gör att det är viktigt att sprida informationen och verkligen
nyttja denna tjänst - att vi alla tar vara på denna möjlighet och ökar chanserna för att projektet fortsätter i framtiden.

Ny hemsida (8 oktober 2014 kl. 00:47)

Som du märker har föreningens hemsida en ny adress, www.srfskea.se. Allt är inte riktigt klart efter flytten men alla småsaker kommer att fixas till efter hand.

Denna sida har hittills haft 6977 besökare sedan 2014-10-07 (0 under det senaste dygnet och 0 under den senaste veckan).

Denna sida använder s.k. cookies, dels för att föra besöksstatistik och dels för att underlätta för dig som besökare. Klicka här för att lära dig mer om cookies.

Webmaster: David Renström