Gå direkt till brödtext

Bild: SRF:s logotyp  

SYNSKADADES RIKSFÖRBUND

Början av brödtext.

Syntolkning

Under den senaste tiden har föreningen arrangerat ett flertal syntolkningar av bioföreställningar. Det fungerar så att de synskadade biobesökarna får hörlurar med radiomottagare när de sätter sig i salongen. Syntolken har sedan en mikrofon med radiosändare genom vilken han/hon, när utrymme ges i filmens dialog, i ett viskande röstläge förmedlar scenbeskrivningar till de synskadade biobesökarna. Inga särskilda föreställningar arrangeras utan de som behöver syntolkning sitter tillsammans med övriga besökare. Syntolken behöver inte sitta precis i närheten av dem som har radiomottagare utan kan i princip sitta var som helst i biosalongen.

Även om det hittills mest handlat om bioföreställningar har även ett par hockeymatcher syntolkats här i Skellefteå. Förslag finns även på att syntolka andra evenemang som t.ex. teaterföreställningar. Problemet är dock att föreningen i nuläget inte äger en egen tolkutrustning utan vid varje tillfälle måste hyra den av SRF Umeå. Planer finns på ett samarbete med kommunen för att införskaffa en tolkutrustning till Skellefteå, men detta arbete har inte kommit så långt. Ta en titt under avdelningen Aktiviteter för att ta reda på när nästa syntolkade evenemang äger rum.

Denna sida har hittills haft 6977 besökare sedan 2014-10-07 (0 under det senaste dygnet och 0 under den senaste veckan).

Denna sida använder s.k. cookies, dels för att föra besöksstatistik och dels för att underlätta för dig som besökare. Klicka här för att lära dig mer om cookies.

Webmaster: David Renström